Veelgestelde vragen

Inloggen en account

Ik kan niet inloggen?

Vraag hier je gebruikersnaam of wachtwoord op.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen van mijn account?

Het kan zijn dat de bevestigingsmail in de ongewenste mailbox of spambox is terecht gekomen of dat het een paar minuten duurt voordat de mail is aangekomen. Vraag hier je gebruikersnaam of wachtwoord op.

Hoe lang blijft mijn account bestaan?

Eens in de zoveel tijd schonen we de leeromgeving op en verwijderen accounts op die langer dan anderhalf jaar niet is ingelogd. Wil je je account houden, zorg er dan voor dat je minimaal één keer in anderhalf jaar inlogt.

E-learning doorlopen

De e-learning is niet goed zichtbaar

Belangrijk is dat je de e-learning doorloopt op een computer/laptop (niet op tablet/mobiel) in de browser Google Chrome. Het kan zijn dat andere browsers zoals Internet Explorer en Firefox deze e-learning niet ondersteunen, waardoor deze niet (goed) opent.

Ik kan de toets van de e-learning niet openen

De e-learning bestaat uit een losse module en een losse toets. De toets wordt beschikbaar als je de module doorlopen hebt. Zorg ervoor dat je alle pagina's van de module hebt bekeken (in Google Chrome op een laptop of computer) en klik als je bij het einde van de module bent op 'Terug naar de cursuspagina’ helemaal rechts bovenin het scherm. Druk vervolgens op F5 op het toetsenbord om de pagina te vernieuwen, zodat de toets blauw wordt en beschikbaar komt. Mocht de toets dan nog steeds niet beschikbaar komen, log uit en enkele minuten later opnieuw in.

Ik kan niet verder met de e-learning borstvoeding 

Voor de e-learning borstvoeding moet je aangeven wat voor professional je bent, zodat je de juiste verdiepende module en eindtoets aangeboden krijgt. Mocht je je professie niet hebben ingevuld, dan kun je na de basismodule borstvoeding niet verder. Klik dan rechtsboven in het scherm op je naam en vervolgens op 'Wijzig profiel'. Klik op de pagina op 'Keuze professie' en vul je professie in, bevestig deze en klik op 'Wijzig het profiel'. Nu kun je wel verder met de e-learning borstvoeding.

Ik kan niet verder naar de Eindtoets met de E-learning Borstvoeding

Om bij de Eindtoets te komen moet je alle onderdelen van de Verdiepende module doorgelopen hebben. Daar hoort ook de 'Intro Verdieping' bij. Deze staat links boven in onder de titel 'Verdieping borstvoeding'. Als je alle pagina's/onderdelen van de intro verdieping én van de 4 verschillende casussen van de verdiepende module hebt bekeken, dan komt de eindtoets beschikbaar.

Hoe ontvang ik een certificaat?

Nadat je de e-learning hebt gehaald en onderaan de eindtoets het tabblad accreditatiegegevens hebt ingevuld komt het certificaat ter beschikking. Als je het certificaat opvraagt wordt deze automatisch per email aan je gestuurd, maar je kan hem ook ter plekke opslaan. Mocht je geen mail hebben ontvangen, controleer dan je spam/ongewenste emails.

Accreditatiepunten

Hoe krijg ik accreditatiepunten voor het doorlopen van de e-learning?

Onderaan een e-learning staat het tabje 'accreditatie gegevens'. Als je hierop klikt kan je je gegevens invullen. Vervolgens zet je een vinkje om deze te bevestigen en bewaar je de wijzigingen. 

Voor welke e-learning krijg ik accreditatiepunten?

E-learning Borstvoeding: 
Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ): 3 punten 
Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV): 3 punten 
Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD): 3 punten
Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF/ADAP): 3 punten
Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK): 3 punten
Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG): 3 punten
Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN): 3 punten
Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN): 3 punten
Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG): 3 punten
Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's (NBvD): 2 punten

E-learning Kunstvoeding:
Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV): 1,5 punten
Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ): 2 punten 
Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN): 1 punt
Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD): 1,5 punten
Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN): 1 punten
Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG): 1 punt

E-learning Smaakontwikkeling & eerste hapjes: 
Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN): 1 punt

Wanneer worden mijn accreditatiepunten bijgeschreven?

De punten worden binnen 6 werkweken bijgeschreven in PE-online. Voorwaarden hiervoor zijn dat je geslaagd bent voor de toets en je accreditatiegegevens correct hebt ingevuld en hebt bevestigd. 

Ik heb de e-learning al een tijd geleden met succes doorlopen, maar ik heb geen accreditatiepunten gekregen?

Het kan zijn het zijn dat je jouw vereniging/organisatie en/of registratienummer niet (juist) hebt ingevoerd in de leeromgeving. Door in te loggen met je inloggegevens in onze leeromgeving en onderaan een e-learning te klikken op 'accreditatie gegevens' kun je dit controleren en je gegevens invullen/aanpassen. De punten worden dan alsnog binnen enkele dagen bijgeschreven. Mocht je je gegevens hebben gecontroleerd en dit blijkt in orde, maar heb je binnen 6 werkweken alsnog geen punten ontvangen, dan vernemen wij het graag via leeromgeving@voedingscentrum.nl en zullen wij dit oplossen.

Staat jouw vraag hier niet bij? Dan kun je ons mailen via leeromgeving@voedingscentrum.nl 

Laatste wijziging: vrijdag, 28 augustus 2020, 21:48